Uppdateringar i produktionen av kommande avsnitt

304 0

Det stundande avsnitt 04 – ”Allt Det Bästa” – har verkligen krävt att jag gått loss på alla cylindrar, för att täcka in så mycket jag mäktat med i denna långa hyllningskavalkad till spelen, filmerna och tv-serierna, samt i viss mån rentav musiken.

För att göra listplatserna med tips och rekommendationer så välrundade som möjligt har jag gjort denna ansträngning i sällskap av finsmakare som Johan Hallstan, Angelica Norgren, Christer Engström, Oskar Wolontis och Agnes Lundberg. Du kan höra en liten teaser här.

Det har för all del varit ett riktigt kul åtagande! Men totalt sett snackar vi för avsnittet ifråga över 7 timmar inspelat råmaterial, som inte bara har trimmats ner och tajtats till för en mer hanterbar speltid, utan dessutom ska lyftas i klippningen enligt den dyrare standard som Virtuellt har kommit att stå synonym med hittills – musikläggning, ljudeffekter, voicar, etcetera.

Jag behöver lite mer tid för polish av allt detta, för att potentialen verkligen ska fullgöras. Det innebär att avsnitt 04 kommer att släppas först fredagen den 9 april.

Men det krävs ju ingen raketforskare för att inse att jag måste strömlinjeforma processerna för att avsnitten inte ska få ta såhär lång tid att producera framöver. Det blir ju liksom inget bra gung i den här utdragna takten. Samtidigt tänker jag att jag vill att avsnitten ska hinna marineras på djupet för att bli just så tidlösa och hållbara som jag utlovat.

Men det finns aspekter som kan tajtas till. Framöver kommer det ”timeboxas” hårdare och vara lite striktare i planeringen, men framför allt är de närliggande avsnittens teman lyckligtvis lite mer ”to the point”.

Inspelningarna av avsnitt 05 är faktiskt redan igång – och jag kan redan nu ge er ett smakprov på vad det rör sig om:

Jag vill tacka för ert fortsatta tålamod och förtroende, och samtidigt passa på att önska er alla en Glad Påsk!

V